Bildeinstruksjon:
Bildet ditt må tilpasses rammen for valgfritt design
Pixel: Ett digitalt bilde er oppbygd av pixler. Hver pixel har sin bestemte verdi, plass og farge.
 
Format: En bildefil har disse formatene som kan brukes til å laste ned på kortet: .jpg, .jpeg, .gif, .tif, .bmp eller .png.
 
Bilde og filstørrelse: Størrelsen på bildet er betegnet i formatet pixler. Det ideelle format er 1050 x 672. Bildene som lastes ned kan være større enn dette, men bilder som er mindre kan bli avvist dersom resultatet på kortet blir for uskarpt.


Vilkår- og retningslinjer for valgfri design og bildebruk.
Vilkår
1 Banken har rett til å avgjøre om et bilde kan brukes eller ikke uten å måtte redegjøre for bakgrunnen.
2 Hvis banken ikke godkjenner kortet, vil du som kortinnehaver motta en e-post om dette. En avgift vil bli belastet din konto (se bankens prisliste).
3 Når du som kortinnehaver velger bilde på kortet ditt, innestår du samtidig for at du har nødvendig tillatelse til å trykke, distribuere og lagre dette bildet. Ved bruk av personer i motivet innestår du også for at de berørte parter har gitt sin tillatelse til å bruke dette til det aktuelle formål.
4 Du som kortinnehaver er ansvarlig for at bildet holder seg innenfor retningslinjene for valgfri design på kort fra banken.
5 Kortinnehaver er ansvarlig for og skal holde banken skadeløs i forhold til eventuelle klager, søksmål og krav som kan komme i forbindelse med bildebruk og banken er helt uten ansvar.
6 Pris for å designe sitt personlige bankkort ved hjelp av valgfri design – se bankens prisliste.
7 Hvis kortet blir stjålet eller på en eller annen måte ødelagt og du som kortinnehaver vil ha nytt kort, kan du bestille nytt motiv om du ønsker. Hvis kortet blir fornyet etter utløpsdato vil det sist valgte bildet bli benyttet.
8 For øvrig gjelder samme vilkår som du har akseptert for kortavtalen i banken.


Retningslinjer
Vær vennlig å les instruksjoner nedenfor nøye, slik at du vet hvilke bilder som kan brukes og som kan godkjennes av banken. Banken har rett til å beslutte at kortet ikke kan benyttes uten begrunnelse for avgjørelsen. Hvert bilde vil bli gjennomgått for å se om det samsvarer med bankens profil.


Følgende retningslinjer gjelder for valgfri design og bildebruk:
1 Bildet kan ikke inneholde varemerker, firma- eller organisasjonslogoer. Bildet kan heller ikke inneholde mønsterbeskyttelse, kjendiser, artister, tegneseriefigurer eller andre kjente offentlige personer. Logoen til ditt favorittlag kan ikke ha en sentral rolle i bildet.
2 Bildet kan ikke være samfunnsfiendtlige, være rasistisk, politiske eller religiøst.
3 Bildet kan ikke vise personer eller grupper som er involvert i ulovlige eller rasistiske aktiviteter.
4 Bildet kan ikke inneholde telefonnummer, personlige opplysninger, tekster eller web adresser.
5 Bildet kan ikke være provokativt, voldelig, pornografisk eller støtende på annet vis.
6 Bildet kan ikke inneholde nakne eller halvnakne voksne eller barn.
7 Bildet kan ikke oppfattes voldelig eller obskønt.
8 Det er ikke lov å bruke bilder underlagt opphavsrett. Banken fraskriver seg ethvert ansvar dersom det blir benyttet slike bilder.
9 På bildet kan det ikke være personer uten at disse eksplisitt har godkjent å bli benyttet som bilde på ditt kort.
10 Fargen på trykken og bildet blir ikke alltid slik det ser ut på skjermen. Farger som gull, sølv og platina blir ofte forandret ved trykking.
11 Unngå bilder med hvit bakgrunn. Pass på at når du designer ditt eget personlige kort skal alle personopplysninger komme tydelig frem. Dette for at kortet skal kunne godkjennes.


Tekniske instruksjoner:
Les nøye følgende instruksjoner før du starter prosessen med å laste ned egne bilder.
1 For å unngå veldig lang opplastingstid, anbefales det at filstørrelsen på bildefilen ikke overstiger 15MB
2 Bildets optimale dimensjoner er 1050 x 672 pixler, men du kan også laste ned større eller mindre bilder.
3 Bildene må være i formatene: .jpg, .jpeg, .gif, .tif, .bmp eller .png.
4 Navnet på bildefilen er uvesentlig.
5 Bildet blir absolutt best om det er tatt med ett digitalkamera. Vær oppmerksom på at farge gjengivelsen ikke alltid blir slik som på dataskjermen.
6 Tiden det tar å laste ned bildet er avhengig av hvilken hastighet du har på din internett tilgang og størrelsen på bildet.
7 Bildet må dekke hele kortet. Legg merke til hvilket område som er avsatt til bilde. I tillegg kommer det logoer fra banken helt til høyre i det forhåndsdefinerte feltet.
8 Bilder som er over- eller undereksponert kan refuseres av tekniske årsaker.